В «Укравтодорі» повідомили, скільки витратять на дороги у 2020 році

Читать на русском
В Україні на ремонти доріг в цьому році буде витрачено 10 відсотків держбюджету або близько 100 млрд грн.

У 2020 році на будівництво та ремонт доріг в Україні передбачено рекордне фінансування - близько 100 млрд грн або 10% держбюджету.

Про це повідомив глава «Укравтодору» Олександр Кубраков в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, сума в 100 млрд грн на ремонт доріг буде рекордною.

«Велике будівництво»: як змінилося фінансування в бюджеті-2020Зміни в бюджеті на 2020 рік не торкнулися розвитку дорожньої інфраструктури в рамках Великого будівництва.

«Так, галузь в цьому році – в пріоритеті держави, і є фінансування, але нам ніхто не дає його на блюдечку з блакитною облямівкою. Ми маємо вигризати ці гроші й домагаємося того, щоб вони йшли на дороги в кожному куточку України», – заявив Кубраков.

За його словами, основа фінансування доріг – Державний дорожній фонд. З нього 31,5 млрд грн спрямовуються на ремонти й будівництво доріг державного значення, 5,7 млрд – на утримання дорожньої мережі, 22 млрд – на дороги місцевого значення.

Друге джерело фінансування – це гроші, які «Укравтодор» отримує під держгарантії. Сумарно агентство планує залучити 19,3 млрд грн.

Кубраков також зазначив, що очікує і третє джерело фінансування. Це 35 млрд грн, отриманих «Нафтогазом» від «Газпрому» за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Крім цих основних джерел, в «Укравтодору» є фінансування від Міжнародних фінансових організацій (4,4 млрд) та окремі бюджетні програми (близько 2 млрд грн).

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив, що на Закарпатті планують відремонтувати майже 400 км доріг у рамках проєкту «Велике будівництво».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: