Справу ексначальника Служби автодоріг скеровано до суду

Читать на русском
У НАБУ повідомили про завершення досудового розслідування факту отримання 300 тис. грн та 90 тис. дол США (2,24 млн грн) неправомірної вигоди керівником Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрієм Макисменком.

У НАБУ повідомили про завершення досудового розслідування факту отримання 300 тис. грн та 90 тис. дол США (2,24 млн грн) неправомірної вигоди екскерівником Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрієм Макисменком.

Обвинувальний акт стосовно експосадовця 28 лютого 2020 року скеровано до Вищого антикорупційного суду, пише сайт НАБУ у понеділок, 2 березня.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Екскерівника Служби автодору Миколаївської області обвинувачують у тому, що у серпні 2019 року посадовець вимагав та отримав 300 тис. грн від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй понад 4,62 млн грн як оплату за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Менше ніж за місяць потому обвинувачений повторно висунув вимогу з одержання частини коштів, сплачених підконтрольною йому державною установою приватному підприємству, цього разу у сумі 90 тис. дол. США. Під час одержання цієї частини неправомірної вигоди керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області й затримали «на гарячому».

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснювали з серпня 2019 року.

12 вересня 2019 року керівнику Служби автомобільних доріг у Миколаївській області повідомили про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди.

2 грудня 2019 року підозрюваному та його захисникам відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: