У НБУ розповіли про нові методи шахрайства з платіжними картками

Читать на русском
У 2020 році через карантинні заходи українці все частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та покупки онлайн.
Фото - «Слово і діло».

У 2020 році через карантинні заходи українці дедалі частіше стали обирати безготівкові платежі, розрахунки та купівлю онлайн. З’явилися й нові сценарії в шахраїв, які під виглядом працівників державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і в такий спосіб виманюють дані платіжних карток.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Якщо раніше ми боролися із накладками на банкомати, через які шахраї викрадали дані карток, то зараз ми боремося за обізнаність населення, адже переважно люди стають жертвами шахраїв через недотримання основних правил платіжної безпеки», - зазначив директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Олексій Шабан.

За його словами, торік в Україні відбулося майже 72 тисячі випадків незаконних дій із платіжними картками, 58% із них сталися в інтернеті. А от шахрайство з накладками на банкомати вже майже відійшло в минуле.

Нагадаємо, під час карантину, запровадженого для громадян у березні, в Україні активізувалися шахраї, які масово розсилають СМС-повідомлення від імені банків із пропозицією отримати нібито «державну допомогу».

Раніше про доплату пенсіонерам по 1000 і 500 гривень докладно розповіли в Пенсійному фонді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: