Пенсіонери, старші за 80 років, почали отримувати доплату в 500 гривень

Читать на русском

Пенсіонерам почали нараховувати доплату по 500 гривень до пенсії за квітень. Її отримають громадяни, старші за 80 років. Виплату надбавок розпочав ПФУ.

Пенсійний фонд України почав виплачувати надбавку в розмірі 500 гривень до пенсії за квітень. Її отримають пенсіонери, старші за 80 років, розмір пенсії яких не перевищує 9 205 грн.

Про це повідомила пресслужба ПФУ. У повідомленні сказано, що перші доплати в квітні отримали ті пенсіонери, у кого дата виплати пенсії - до 7 числа з початку місяця включно.

Держпідтримка під час карантину: пенсії, податкові пільги, комуналка, орендаСубсидії не скасують, пеню за прострочену оплату комуналки не нарахують, перевірку бізнесу призупинять, доплати медикам збільшать.

Решта пенсіонерів, які старші за 80 років, отримають додатково по 500 гривень у визначену для них дату виплати (разом із пенсією за квітень).

На сьогоднішній день доплату в 500 гривень отримають близько 1,5 млн українських пенсіонерів. Всі необхідні відомості Пенсійний фонд вже передав до банків і відділення «Укрпошти».

«Відповідна щомісячна компенсаційна виплата буде встановлюватися і іншим пенсіонерам після досягнення ними віку 80 років», – додали в ПФУ.

Крім того, нагадали в ПФУ, для пенсіонерів віком від 80 років, у яких є страховий стаж не менш ніж 25 років (чоловіки) і 20 років (жінки), мінімальна пенсія не може бути меншою, ніж 2600 гривень.

Нагадаємо, раніше в ПФУ докладно роз'яснили про доплату пенсіонерам по 1000 гривень. Разову виплату отримають близько 10 млн пенсіонерів, чия пенсія не перевищує 5 тис грн. ПФУ нарахує кошти автоматично, без звернень громадян.

Однак дана ініціатива Кабміну вимагає ухвалення ВР змін до держбюджету-2020. Зібратися на позачергове засідання Рада може цього тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: