Інвестиційний клімат: що є перешкодою для притоку іноземних грошей в Україну

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

Однією з обіцянок Володимира Зеленського було покращити інвестиційний клімат України. Однак вплив пандемії коронавірусу й карантину на економіку може бути більш глибоким і тривалим, ніж прогнозувалося раніше, що вплине і на сприйняття України інвесторами. Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський у коментарі «Слово і діло» зауважив, що для покращення інвестиційного клімату в Україні повинна прискоритися судова реформа та боротьба з корупцією.

«Якщо ми говоримо про інвестиції, то це питання насамперед правової системи та боротьби з корупцією. Україна постійно показує, що вона не готова змінити судову систему, щоб ефективно боротися з корупцією. Тому інвестори не розглядають Україну, незважаючи на гарні макроекономічні показники, щонайменше 2019 року, як об’єкт своїх інвестицій», – сказав Несходовський.

В ООН прогнозують скорочення інвестицій у світі на 40%В ООН прогнозують скорочення прямих іноземних інвестицій у світі на 40 відсотків. Причина – криза через наслідки пандемії.

Попри кризу, спричинену епідемією коронавірусу, уряд повинен намагатися планувати свою діяльність щодо залучення інвестицій.

«Глобально під час кризи ухвалюються рішення, пов’язані з тим, щоб економіка не падала, щоб утримати економіку на тому рівні, який є. Інвестиції – це завжди тривалий процес. Нормальні інвестиції – це від трьох років. Тому щось вирішувати з цього приводу зараз – це однозначно не боротьба з коронавірусом. З точки зору, чи треба щось робити, щоб збільшити інвестиції в Україну та покращити інвестиційний клімат, – однозначно», – пояснив експерт.

Нагадаємо, Нацбанк вжив низку нових заходів із підтримки банківського сектору в умовах економічної кризи через пандемію коронавірусу.

Раніше Смолій розповів про дії НБУ під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: