В ЄС підготують нові правила авіаподорожей

Читать на русском
Європейських туристів хочуть зобов'язати носити захисні маски в літаках і подорожувати без великого багажу.

В Європі туристів хочуть зобов'язати носити захисні маски в літаках і подорожувати без великого багажу.

Про це йдеться в оприлюднених Єврокомісією пропозиціях щодо запровадження нових правил подорожей, повідомляє Reuters.

Пандемія коронавірусу: які країни світу відкривають кордониЧехія вже відкрила кордони, Латвія, Литва та Естонія збираються відновити внутрішні поїздки між країнами, а Франція та Німеччина можуть стати доступними для в’їзду не раніше вересня.

Як відзначили в Єврокомісії, мета нових правил подорожей - відродження безпечного туризму, який зупинився через пандемію коронавірусу.

Зокрема, авіакомпаніям та аеропортам пропонують реорганізувати реєстрацію на рейс, оформлення і видачу багажу для того, щоб уникнути великих скупчень людей.

Крім того, туристів хочуть попросити мінімізувати кількість рухів по салону літака для зменшення контактів, зокрема з бортпровідниками.

У Єврокомісії уточнили, що ці пропозиції не будуть обов'язковими, проте вони можуть стати основою для подальших дій урядів і авіакомпаній, коли карантинні обмеження будуть зняті.

Нагадаємо, 13 травня стало відомо, що Єврокомісія оприлюднила пакет основних принципів і рекомендацій, щоб допомогти державам-членам Євросоюзу поступово зняти обмеження на поїздки після пандемії. Вони, зокрема, стосуються відкриття кордонів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: