Подорожі за кордон: МЗС дав рекомендації українцям

Читать на русском
У Консульській службі України розмістили рекомендації для українських туристів, які почали планувати свої подорожі за кордон.

Міністерство закордонних справ України оприлюднило рекомендації громадянам у зв'язку з наближенням періоду відпусток та канікул і можливими форс-мажорними обставинами в міжнародних аеропортах.

Рекомендації розміщені на сайті департмента консульської служби МЗС, передає Слово і Діло.

Серед рекомендацій наступні пункти:

  • ретельно планувати свої подорожі, враховуючи обставини, які можуть непередбачувано виникнути;

  • уважно вибирати туроператора, отримати від нього повну інформацію щодо дій у разі надзвичайної ситуації, контактні дані компаній і осіб, до яких цілодобово можна звернутися у разі виникнення форс-мажорних обставин;

Які країни обирають для подорожей українціТрадиційно найбільш популярним напрямком для подорожей в українців залишається Польща, найменш - Словаччина.

  • уважно вивчити умови контракту про надання туристичних послуг;

  • враховувати безпеку в країні, ситуацію в міжнародних аеропортах, через які буде здійснюватися подорож;

Також, варто зареєструватися на веб-ресурсі Департаменту консульської служби МЗС України «Добровільна реєстрація українських громадян при подорожах за кордон «ДРУГ», який є інструментом попередження, при необхідності - розшуку і надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном.

Також, на випадок несприятливих обставин в аеропорту, МЗС рекомендує:

  • встановити зв'язок з туроператором, авіаперевізником або їх представниками в країні перебування, відповідними аеропортовими службами, з'ясувати причину затримки (скасування) рейсу, перспективи та шляхи вирішення питання, отримати інформацію про порядок розміщення в готелі, надання медичної та іншої необхідної допомоги;

  • інформувати про актуальний стан ситуації родичів або знайомих в Україні;

«Гаряча лінія» МЗС +38 044 238 16 57

Нагадаємо, 27 квітня близько 200 українських туристів не змогли вилетіти з Єгипту в Україну. Рейс повинна була виконувати компанія YanAir, виліт переносили до десяти разів. 30 квітня українці змогли повернутися додому.

«Слово і Діло» писало, які країни вибирають для подорожей українці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: