У МЗС прокоментували інцидент з українцями в Греції

Читать на русском
У Греції не пропустили 17 українських туристів у зв'язку з обмеженнями через пандемію. Однак українців вже зміг відвідати консул.
МЗС України

У Греції не пропустили групу з 17 українських громадян у зв'язку з діючими обмеженнями через пандемію коронавірусу.

Про це заявив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, повідомляє РБК-Україна в неділю, 5 липня.

Криклій назвав країни, які відкрили свої кордони для УкраїниСтаном на середу, 1 липня, пять країн відкрили свої кордони для українських туристів. Це Туреччина, Єгипет, Албанія, Хорватія та Чорногорія.

«Наших громадян не затримали. Їх не пропустили в країну в зв'язку з діючими обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни і відвіз громадянам. Від грецької влади отримано відповідний дозвіл на відвідування», - розповів Погорельцев.

За його словами, посольство України в Греції почало займатися українцями після того, як стало відомо про інцидент. Завтра в МЗС обіцяють надати розгорнутий коментар з цього приводу.

«Зараз можу порадити всім нашим громадянам, які мають намір подорожувати в цей непростий, з точки зору епідеміологічної ситуації, період, планувати свої поїздки виключно після отримання з офіційних джерел актуальної інформації щодо можливості/порядку в'їзду в ту чи іншу іноземну країну», - додав Погорельцев.

Також стало відомо, що до українських туристів допустили консула. Він передав їм воду і засоби особистої гігієни та захисту.

Також туристи повідомляли в соцмережі, що компанія Wizzair передала для своїх п'яти пасажирів бутерброди і воду. У Ryanair поки не відреагували.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що в Афінах затримали 17 українців, які прибули двома авіарейсами з Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: