Кулеба та Єрмак обговорять у Німеччині Донбас і Крим

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у вівторок, 2 червня, відвідають із робочим візитом Німеччину.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у вівторок, 2 червня, відвідають із робочим візитом Німеччину.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

Донбаський пат: чи можна вивести мирний процес із глухого кутаМінські угоди містять нерозв'язні протиріччя, що заважають досягти миру в окремих районах Донбасу.

Зазначається, що до складу української делегації також увійдуть віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран, заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква та інші посадові особи.

«У Берліні заплановані зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, зовнішньополітичним радником канцлера Яном Гекером, міністеркою оборони Аннеґрет Крамп-Карренбауер», – сказано в повідомленні.

Під час візиту сторони обговорять низку важливих аспектів двосторонньої співпраці, безпекову та гуманітарну ситуацію на сході України, виконання домовленостей грудневого саміту Нормандського формату на рівні глав держав та урядів, ініціативи щодо деокупації Криму, а також шляхи подальшої координації зусиль із подолання наслідків пандемії COVID-19.

Нагадаємо, у Берліні в середу, 13 травня, відбулися консультації щодо врегулювання ситуації на Донбасі, під час яких було досягнуто угоди про взаємні подальші дії.

Також повідомлялося, що Україна має намір ініціювати переговори щодо повернення Криму, однак це буде робитися не в рамках Мінських переговорів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: