Процес наступного обміну полоненими загальмувався – Єрмак

Читать на русском
Обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Рух до процесу обміну на сьогоднішній день загальмувався.

Процес наступного взаємного звільнення полонених між Україною і так званими «ДНР» і «ЛНР» поки загальмований, але в цілому прогрес присутній.

Про це заявив глава Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, передає прес-служба ОПУ 3 червня.

Черговий обмін «всіх на всіх»: чому Україна йде на поводі в РФУкраїна йде на поступки Росії в гуманітарних питаннях й не має своєї стратегії щодо обміну полоненими.

Причиною гальмування процесу Єрмак назвав невиконання іншою стороною домовленості нормандського саміту про допуск представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання заручників на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, попередній обмін полоненими між Україною і ОРДЛО пройшов в квітні. Тоді додому повернулися 20 громадян України.

До цього обмін полоненими пройшов у вересні 2019 року, в рамках якого повернулися політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух та інші.

Відзначимо, що на минулому засіданні Тристоронньої контактної групи в травні сторони домовилася узгодити вже затверджені списки на обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: