Друга хвиля COVID-19: які пріоритети будуть восени у влади

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

В Україні за минулу добу різко збільшилася кількість смертельних випадків від коронавірусу – 27. Це на 15 осіб більше, ніж днем раніше. Більшість померлих – люди віком від 60 років. За словами політолога Ігоря Петренка, незважаючи на зростання випадків COVID-19, восени увага до політичної доцільності епідеміологічних заходів переважатиме. Таку думку експерт висловив у коментарі «Слово і діло».

«Політичні питання будуть у пріоритеті. Рішення щодо адаптивного карантину будуть ухвалюватися виходячи з цього. Восени постане питання політичної необхідності підтримувати рейтинг», – сказав Петренко.

Він зауважив, що попри зростання рівня захворюваності влада не піде на посилення обмежувальний заходів і в країні буде продовжуватися адаптивний карантин.

Місцеві вибори: чи може друга хвиля епідемії COVID-19 вплинути на виборчий процесЧерговий сплеск епідемії коронавірусу не загрожує проведенню місцевих виборів, вважає експерт.

«Шлях адаптивного карантину – це спроба вжити нових заходів. З однієї сторони, є переваги жорсткого карантину, який врятував від колапсу медичну систему, а з іншої – ми бачимо, наприклад, що кількість захворювань, що зараз існує, медична система витримує, тому це ефективно. Це можливість до цього призвичаїтися», – пояснив політолог.

На думку Петренка, епідеміологічну ситуацію можуть також використатися і в політичних цілях, особливо в період передвиборчої кампанії – восени.

«Таких заходів, як у березні, вже не буде. Наразі уряд особливих жорстких заходів не вживає. Обмеження, які додатково запроваджуються, не мають критичного значення для громадян та бізнесу. Уряд розуміє, що ситуація досить складна й суспільство навряд чи витримає жорсткий карантин. Чим ближче до осені, тим більше проблем виникатиме з економікою. У найгіршому разі посилення може відбутися в окремих регіонах, тому, мабуть, йтиметься не про області, а про окремі міста, де можуть вжити більш жорстких заходів. У такий спосіб можуть діяти тоді, коли буде перевищена кількість хворих у лікарнях», – підсумував Ігор Петренко.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили 876 нових випадків коронавірусу.

Усього з початку епідемії COVID-19 підтвердили у 46 763 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: