Місцеві вибори: як партіям підвищити результат

Читать на русском
Олег Голубенкополітичний експерт

25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори. Наразі політичні партії визначаються із кандидатами. Політолог Олег Голубенко в коментарі «Слово і діло» зауважив, що партії повинні орієнтуватися на локальних лідерів під час місцевих виборів.

«Місцеві вибори все-таки відрізняються від загальноукраїнських. На місцевих виборах зазвичай голосують за місцеві еліти, за місцевих людей, хоча і є намагання якось використовувати на місцевих виборах загальнонаціональні лозунги, але загалом ми повинні розуміти, що обрання представників місцевого самоврядування більше пов’язано з розв'язанням локальних питань», – наголосив Голубенко.

Місцеві вибори: чи може друга хвиля епідемії COVID-19 вплинути на виборчий процесЧерговий сплеск епідемії коронавірусу не загрожує проведенню місцевих виборів, вважає експерт.

Він підкреслив, що партії повинні орієнтуватися на місцевих лідерів думок та активістів, тому що в період місцевих виборів популярність політичної партії менше спрацьовує, аніж спроможність розв'язувати локальні проблеми.

«Тут може зіграти такий фактор, як можливість проведення передчасних парламентських виборів або, коли місцеві вибори будуть розглядатися, як свого роду тренування до парламентських виборів, тоді, звісно, це може вплинути на рейтинги, скажімо, партії «Голос» та на покращення їхнього результату на місцевих виборах. Для цього все одно потрібно мобілізувати місцевих активістів», – прокоментував політолог Олег Голубенко.

Насамкінець він додав, що важливо розуміти, хто є реальними лідерами на місцях.

Раніше Верховна рада попередньо погодилася зменшити грошову заставу на місцевих виборах в Україні в дев'ять разів.

Як відомо, місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: