НАБУ проводить обшук у експрокурора Одещини

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку другий день поспіль проводять слідчі дії в Одесі у справі злочинної організації.
Олег Жученко

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять обшуки у житлі колишнього прокурора Одеської области Олега Жученка.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За інформацією співрозмовників, слідчі дії у Жученка відбуваються від ранку 3 липня. Обшуки пов'язані з кримінальним провадженням, у межах котрого вчора, 2 липня відбувалися слідчі дії в одеського бізнесмена Володимира Галантерника.

Як повідомляє одеське видання 048.ua, обшуки також проводять у адвоката будівельної компанії «Будова» та інших її співробітників.

За даними НАБУ і САП, в Одесі могла бути створена злочинна організація, яка причетна до низки кримінальних правопорушень. Зокрема, за інформацією «Слово і діло», вказана організація може бути причетна до купівлі за завищеною ціною колишнього аеродрому «Застава» та будівлі збанкрутілого заводу «Краян», спроби захоплення військового аеродрому «Шкільний», відведення з власності міста земельної ділянки та видачі дозвільних документів на будівництво об'єкту «Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу», замість якого побудували житловий комплект Greenwood, а також інших правопорушень.

За словами директора Одеського територіального управління НАБУ Володимир Деуліна, такі дії злочинної організації могли завдати шкоди Одесі на загальну суму в півмільярда гривень.

Нагадаємо, міського голови Одеси Геннадія Труханова, віцемера Павла Вугельмана та інших осіб уже обвинувачують у заволодінні 92 млн грн одеського бюджету на придбанні за завищеною ціною будівлі збанкрутілого заводу «Краян». Взимку 2020 року в цій справі повідомили про підозру новим особам, слідство стосовно них завершено.

Також, нещодавно НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцям Одеської міської ради за придбання колишнього аеродрому «Застава» за завищеною на 131 млн грн вартістю. Крім того, восени 2019 року детективи провели обшуки в межах справи про будівництво ЖК Greenwood в Одесі. Про підозру в цій справі нікому не повідомляли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: