НАБУ проводить обшуки в Галантерника (доповнено)

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку проводять слідчі дії за низкою адрес нерухомих об'єктів, до яких може бути причетний одеський бізнесмен.

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки у місцевого бізнесмена Володимира Галантерника у межах кримінального провадження.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили джерела в антикорупційних органах правопорядку.

За словами співрозмовників, обшуки відбуваються за адресами низки об'єктів нерухомості. Слідчі дії проходять у межах справи про створення злочинної організації, яка причетна до низки кримінальних правопорушень в Одесі. Зокрема, за даними «Слово і діло», вказана організація може бути причетна до купівлі за завищеною ціною колишнього аеродрому «Застава» та будівлі збанкрутілого заводу «Краян», спроби захоплення військового аеродрому «Шкільний», відведення з власності міста земельної ділянки та видачі дозвільних документів на будівництво об'єкту «Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу», замість якого побудували житловий комплект Greenwood, а також інших правопорушень.

Видання 048.ua повідомило про обшуки в міського голови Одеси Генадія Труханова та віце-мера міста Павла Вугельмана. Водночас, у коментарі журналісту «Слово і діло» адвокат Олександр Лисак повідомив, що наразі йому невідомо про обшуки у мера Одеси Труханова.

«Геннадій Леонідович не дзвонив мені з інформацією про проведення в нього обшуку. Проте, якщо б слідчі дії відбувалися, то я би був в курсі», – повідомив він.

Інше одеське видання «Думська» повідомляє про 20 обшуків у місті, які відбуваються одночасно. За словами керівника Одеського територіального управління НАБУ Володимира Деуліна, слідчі дії проводять у межах кримінального провадження про присвоєння коштів міського бюджету в офісах і за місцем проживання фігурантів справи.

«Йдеться про придбання адмінбудівлі заводу «Краян», незаконному викупі території аеродрому «Застава» нібито для розширення Західного кладовища, про приватизацію комунальних приміщень, спробі захоплення території Шкільного аеродрому. Всі вони об'єднані в одне провадження. Ми встановили коло причетних людей, які, можливо, створили злочинну групу. Громаді завдано збитків на суму понад півмільярда гривень», – пояснив Деулін.

Пізніше у НАБУ підтвердили проведення обшуків в Одесі, але не сказали в яких осіб відбуваються слідчі дії.

«Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП здійснюють обшуки в Одесі в офісних приміщеннях та за місцем проживання осіб, які можуть бути задіяні у схемах із заволодіння майном місцевої громади. Наразі ці факти та можлива причетність осіб до інших злочинів перевіряються шляхом проведення слідчих дій», – інформують у Бюро.

Нагадаємо, Труханова, Вугельмана та інших осіб уже обвинувачують у заволодінні 92 млн грн одеського бюджету на придбанні за завищеною ціною будівлі збанкрутілого заводу «Краян». Взимку 2020 року в цій справі повідомили про підозру новим особам, слідство стосовно них завершено.

Також, нещодавно НАБУ і САП повідомили про підозру посадовцям Одеської міської ради за придбання колишнього аеродрому «Застава» за завищеною на 131 млн грн вартістю. Крім того, восени 2019 року детективи провели обшуки в межах справи про будівництво ЖК Greenwood в Одесі. Про підозру в цій справі нікому не повідомляли.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: