Обшук в елітному ЖК в Одесі: суд заарештував вилучену техніку

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива і прокурора про арешт тимчасово вилученого майна у справі зловживань.
ЖК Greenwood

Суд заарештував два мобільних телефони і планшет, які вилучили детективи НАБУ у межах справи про можливі зловживання посадовців Одеської міської ради та Державної будівельно-архітектурної інспекції України.

Такі рішення 6 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд за результатами розгляду клопотання детектива погодженого прокурором САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується, детективи НАБУ розслідують можливі зловживання посадовців Одеської міськради та ДАБІ під час відведення земельної ділянки та видачі дозвільних документів на будівництво об'єкту «Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу». Замість нього ТОВ «Грінвуд ЛТД» було збудовано житловий комплект Greenwood, у результаті чого відбулася безповоротна втрата земельної ділянки оздоровчого призначення площею 0,8814 га, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними «Економічної правди», «Грінвуд ЛТД» належить двом белізьким та одній лондонській фірмі, які пов'язують із відомим одеським бізнесменом Володимиром Галантерником.

Під час розслідування детективи провели обшук за місцем проживання двох осіб. В однієї людини детективи вилучили мобільний телефон Motorola і планшет Samsung. Під час їх огляду детективи знайшли листування з різними особами, зокрема щодо будівництва ЖК Greenwood. У другої особи детективи вилучили мобільний телефон Xiaomi Redmi Mote 5. На ньому було виявлено листування з абонентом «Шкрябай» щодо діяльності ТОВ «Грінвуд ЛТД». За клопотанням НАБУ і САП суд наклав на це майно арешт, оскільки вони визнані речовими доказами.

Як відомо, керівником постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради є Василь Шкрябай. Наразі його разом із мером Одеси Геннадієм Трухановим та іншими посадовцями НАБУ і САП обвинувачують у заволодіння понад 92 млн грн одеського бюджету під час купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли про проведення НАБУ обшуків у будівлі мерії Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: