Керівництво ДБР в Хмельницькому відсторонили через обшуки в бригадах ЗСУ

Читать на русском
Керівництво управління ДБР в Хмельницькому усунули в рамках службового розслідування про вилучення військового обладнання в військових частинах Повітряних сил ЗСУ.
пресслужба ДБР

Керівництво управління ДБР в Хмельницькому усунули в рамках службового розслідування про вилучення військового обладнання в військових частинах Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба ДБР в п'ятницю, 3 липня.

Керівництво територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому, керівник слідчого підрозділу теруправління ДБР і слідчі, причетні до вилучення військової техніки, у рамках розпочатого службового розслідування відсторонені від займаних посад, йдеться в повідомленні.

Також Головним слідчим управлінням ДБР розпочате ще одне кримінальне провадження - за фактом можливої ​​диверсії (ст.113 Кримінального кодексу України).

У свою чергу президент Володимир Зеленський поставив правоохоронним органам завдання - дати оцінку діям співробітників ДБР, які допустили вилучення військових приладів з частин Повітряних сил Збройних сил України, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони (ППО). Про це повідомила прес-служба глави держави.

Нагадаємо, 1 липня 2020 року до зенітної ракетної бригади Повітряних сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління ДБР у місті Хмельницький.

У ДБР заявили, що проведуть внутрішнє розслідування щодо законності дій своїх співробітників, які проводили обшуки в бригадах ЗСУ.

Також повідомлялося, що у ДБР відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень своїми співробітниками і працівниками СБУ під час вилучення військового обладнання в військових частинах Повітряних сил ЗСУ. На даний момент техніку вже повернули військовим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: