На Житомирському бронетанковому заводі виявили нові зловживання

Читать на русском
Контррозвідка СБУ викрила посадових осіб «Житомирського бронетанкового заводу» на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для ЗСУ.
Фото СБУ

Контррозвідка СБУ викрила посадових осіб «Житомирського бронетанкового заводу» на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для ЗСУ.

Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 2 липня.

У рамках раніше розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що навесні 2018 року посадові особи підприємства уклали зі львівським науково-виробничим об'єднанням договір на технічне обслуговування і ремонт приладів радіаційної та хімічної розвідки. Вартість ремонту систем захисту становила 2,5 млн гривень.

Як показала перевірка, на бронетанковому заводі є вся необхідна матеріально-технічна база, яка дозволяє без залучення сторонніх фірм здійснювати обслуговування і налаштування цієї військової техніки. Водночас львівське підприємство необґрунтовано залучило три фірми-субпідрядника і штучно завищило вартість робіт на понад 60%.

Експерти також виявили низку порушень технологій ремонту і тестування військових приладів, що могло призвести до передчасного виходу з ладу обладнання та ставило під загрозу життя і здоров'я військовослужбовців в умовах радіаційної та хімічної небезпеки.

Правоохоронці провели сім обшуків на бронетанковому заводі і у львівській фірмі, в декількох військових представництвах в Києві, а також за місцями проживання учасників угоди. Вилучено військову продукцію, договори, фінансову документацію, які доводять неправомірне завищення вартості ремонтних робіт.

Зараз триває досудове розслідування за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України).

Нагадаємо, в березні на Житомирському бронетанковому заводі розкрили факт зловживання посадовими особами під час закупівлі запчастин сумнівної якості. Також було задокументовано факт завищення цін на запчастини в 2,7-5 разів від закупівельної вартості.

Також стало відомо, що за пів року СБУ запобігла розкраданню на суму 742 млн гривень при виконанні державного оборонного замовлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: