СБУ розслідує закупівлі неякісних запчастин на бронетанковому заводі

Читать на русском
Служба безпеки України підозрює посадових осіб держкомпанії «Житомирський бронетанковий завод» у розтраті коштів через закупівлю неякісних запчастин.

Служба безпеки України підозрює посадових осіб держкомпанії «Житомирський бронетанковий завод» у розтраті коштів через закупівлю неякісних запчастин у «Донбасінвест Груп».

Про це повідомляють «Наші Гроші» з посиланням на постанову Корольовського райсуду Житомира, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що слідчий звернувся до суду з клопотанням у рамках кримінального провадження. Житомирський бронетанковий завод у 2017 році закуповував у «Донбасінвест Груп» комплектуючі і запчастини до БМП-1 і БМП-2, які зараз виробляються виключно в Росії.

За даними слідства, фірма в основному продавала їх зі складів військових частин України. Після косметичного ремонту ці деталі і комплектуючі були реалізовані заводу як нові.

Слідчі стверджують, що для легалізації товарів, завищення їхньою вартості і перекладу виручки в готівку «Донбасінвест Груп» використовувало ряд підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності: «Технотранс-СВ», «Укрспецприбор», «Прайм Полімер Україна» і «Інтерпрайс груп». З ними були проведені безтоварні операції.

Про можливу суму переплат слідчі в своїх клопотаннях не вказали.

Раніше СБУ блокувала незаконний збут відпрацьованих елементів боєприпасів.

Також нагадаємо, СБУ розслідує обставини будівництва житлового комплексу «Єнісейська садиба».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: