Комітет ВР підтримав збільшення штрафів за злочини проти журналістів

Читать на русском
Комітет ВР з питань свободи слова підтримав законопроект про збільшення штрафів за злочини проти журналістів.
фото: iStock/Global Images Ukraine

Комітет Ради з питань свободи слова підтримав законопроект №3633, який передбачає внесення змін до ККУ та посилення кримінальної відповідальності за злочини проти журналістів.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Свобода слова в Україні: які зміни очікують на ЗМІ наступного рокуУже цьогоріч український медійний ринок можуть очікувати суттєві зміни у правилах гри. Як нове законодавство може вплинути на ситуацію зі свободою слова в Україні, вивчав політолог Олександр Радчук.

Законопроектом №3633 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних злочинів проти журналістів» пропонується збільшити санкції (штрафи) у статті 171 ККУ.

Також пропонується викласти в новій редакції частину четверту статті 3451 ККУ, якою передбачити кримінальну відповідальність за погрозу вбивством, насильством, знищенням або пошкодженням майна журналісту, його близьким родичам або членам сім'ї, умисне заподіяння таким особам побоїв, легких, середньої тяжкості або тяжких тілесних ушкоджень у зв'язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб або організованою групою у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 14 років.

«Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект і пропонує головному комітету рекомендувати Верховній раді схвалити його за основу і в цілому», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше профільний комітет рекомендував Раді схвалити за основу законопроект «Про медіа».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: