Зеленський створив комісію з ліквідації Нацкомфінпослуг

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про припинення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та створення комісії з її ліквідації.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про припинення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, та створення комісії з її ліквідації.

Відповідний документ №259/2020 від 30 червня оприлюднено на сайті ОПУ.

«На виконання закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг» постановляю: 1. Припинити Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, шляхом ліквідації. 2. Утворити комісію з ліквідації Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (далі — комісія з ліквідації), визначивши головою цієї комісії керівника апарату Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Галабудську Тетяну Миколаївну», - йдеться в тексті документу.

Також указом президент доручив голові комісії з ліквідації:

  • затвердити персональний склад комісії з ліквідації;

  • забезпечити здійснення в установленому порядку заходів, пов’язаних із ліквідацією Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, у тому числі з додержанням вимог законодавства України про державну службу, про працю;

  • поінформувати у тримісячний строк про результати проведеної роботи.

Зеленський крім того доручив уряду вирішити питання щодо подальшого використання об’єктів права державної власності, що перебували в управлінні комісії.

Він постановив визнати таким, що втратив чинність, указ президента України від 23 листопада 2011 року № 1070 «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг».

Нагадаємо, у вересні 2019 року нардепи схвалили за основу і в цілому законопроект № 1069-2 про державне регулювання ринків фінпослуг, який передбачає ліквідацію Нацкомфінпослуг.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: