ВАКС продовжив обов'язки посадовців ОПЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора про продовження процесуальних обов'язків двом підозрюваним.
Ігор Чечельницький і Степан Кімінчіджіколаж: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив дію обов'язків двом підозрюваним у справі нанесення 93,3 млн грн шкоди ПАТ «Одеський припортовий завод».

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

«1 липня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на заступника директора та начальника відділу Одеського припортового заводу», – інформують у суді.

За даними «Слово і діло», йдеться про заступника директора ОПЗ Степана Кімінчіджі і начальника відділу експортних поставок та збуту заводу Ігоря Чечельницького. У ВАКС додали, що вони зобов'язані не відлучатися за межі Одеси, міста Южне, Ліманського району Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, а також здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон. Строк дії обов’язків – до 1 вересня та до 20 серпня відповідно.

Схема на 93 млн грн ОПЗ: у чому підозрюють експомічницю ГрановськогоПомічниця колишнього члена українського парламенту пропрезидентської фракції Петра Порошенко ще рік тому виїхала за кордон.

Як відомо, ВАКС відпустив заступника директора ОПЗ під 1 млн грн застави. Також суд відпустив начальника відділу заводу під 630 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру чотирьом особам у нанесенні 93,3 млн грн шкоди ОПЗ. Серед підозрюваних є колишня помічниця народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Грановського, ексчлен правління ОПЗ Ольга Ткаченко.

Слідство встановило, що Ткаченко організувала схему, за якою ОПЗ продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії Newscope Estates Limited за цінами, нижчими від ринкових. В подальшому ця компанія перепродавала товар іноземним компаніям із реального сектору економіки за конкурентними цінами. Однак фізично постачання забезпечував цим компаніям ОПЗ.

Схема діяла впродовж березня-грудня 2015 року. До її реалізації були залучені посадовці ОПЗ. Внаслідок таких протиправних дій ОПЗ недоотримав дохід у близько 93,3 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: