Степанов пояснив обмеження щодо в'їзду українців до ЄС

Читать на русском
Через стрімке поширення коронавірусу в Україні поїздки до країн Європейського союзу для українських громадян матимуть певні обмеження.
Deutsche Welle

Через стрімке поширення коронавірусу в Україні поїздки до країн Європейського союзу для українських громадян матимуть певні обмеження.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Якщо ми говоримо про країни Європейського cоюзу… Щодо показників, які встановлюються на території Європейського cоюзу. Там встановлюють кількість активних хворих на рівні 16 і менше. Це ті країни, які перебувають у «зеленій зоні» і можуть спокійно подорожувати до країн Європейського cоюзу. Якщо ми говоримо про Україну, то на сьогодні цей показник становить 57 на 100 тисяч населення активних хворих. Два тижні тому цей показник був на рівні 37 на 100 тисяч населення… На сьогоднішній день будуть певні обмеження щодо поїздок українців до країн Європейського союзу», – зауважив він.

Проте, за його словами, вони не будуть стосуватися певних категорій громадян.

«Це передусім дипломати, громадяни, які мають сезону роботу, громадяни, які будуть виїжджати на навчання до країн ЄС, це громадяни, які шукають притулку в країнах ЄС», - додав Степанов.

Як відомо, країни Євросоюзу погодили список із 14 країн, які вважаються безпечними і громадяни яких зможуть перетинати кордони блоку з 1 липня.

Нагадаємо, спочатку список містив 54 країни, зокрема і Україну.

Пізніше стало відомо, що Євросоюз попередньо затвердив новий проєкт списку 15 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: