ЄС готовий відкрити кордони для 15 країн –- Euronews

Читать на русском
Євросоюз попередньо затвердив новий проєкт списку 15 країн, громадянам яких буде дозволено в'їжджати на територію ЄС після відкриття кордонів.
twitter/euronews

Євросоюз попередньо затвердив новий проєкт списку 15 країн, громадянам яких буде дозволено в'їжджати на територію ЄС після відкриття кордонів. Впускати туристів планують дозволити з 1 липня.

Про це повідомляє Euronews.

У Брюсселі й досі обговорюють два списки країн - один для тих, кого будуть приймати, інший для тих, кого не будуть. Euronews передає, що отримав із дипломатичних джерел ЄС останній проєкт списку країн, для яких будуть відкриті кордони Європи.

У цьому списку як і раніше немає Бразилії, США і Росії - вони й досі виключені через високу захворюваність на коронавірусну інфекцію.

Останній проєкт списку було узгоджено країнами ЄС в п'ятницю і містить 15 країн. Джерела також поставили під сумнів дату відкриття кордону 1 липня, припускаючи, що угоди не будуть отримані вчасно.

Повний список країн, громадянам яких буде дозволено в'їзд в Європу відповідно до чорнового списку, виглядає наступним чином:

Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай.

Громадян з Китаю готові впускати за умови, що країна підтвердить взаємне зняття обмежень.

Критерії для допуску тих чи інших країн засновані на епідеміологічних даних, і в четвер проєкт списку включав 54 країни. Тепер їх 15.

Нагадаємо, в 30 країнах Євросоюзу відбулися нові спалахи коронавірусу.

Також відзначимо, Євросоюз допоможе з ліквідацією паводків на заході України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: