Відкриття кордонів ЄС: України в попередньому списку немає

Читать на русском
Україна не увійшла до попереднього списку країн, громадянам яких дозволять в'їзд до країн Євросоюзу з 1 липня. Перелік планують оновлювати кожні два тижні.
pixabay.com

Європейський союз з 1 липня відкриє зовнішні кордони для громадян менше 20 країн. Україна поки до цього списку не увійшла.

Про це пише видання Politico.

У МОЗ оновили список країн «червоної зони»Країни червоної зони через коронавірус. До оновленого списку МОЗ України увійшли понад півсотні держав.

Згідно з повідомленням, 26 червня в ЄС досягли попередньої домовленості щодо критеріїв визначення країн, громадяни яких зможуть з 1 липня відвідувати країни ЄС.

У списку спочатку буде менше 20 країн - в яких рівень захворюваності коронавірусом дорівнює або нижче середнього показника по ЄС за два тижні на 100 тисяч осіб.

Список буде оновлюватись кожні два тижні, країни будуть додаватися з урахуванням епідеміологічної ситуації.

За даними газети NYT, до списку потрапили: Алжир, Австралія, Канада, Грузія, Японія, Чорногорія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай, Андорра, Сан-Марино, Монако, Ватикан.

Крім того, Китай можуть також включити до списку, якщо він відкриє свої кордони на взаємній основі.

Як повідомляє Deutsche Welle, дискусії про затвердження списку тривали і в ніч на суботу, 27 червня. Очікується, що неформальні відповіді від країн ЄС з цього питання можуть надійти ближче до вечора суботи. Офіційний документ може бути підписаний у понеділок, 29 червня.

Нагадаємо, раніше закордонні ЗМІ повідомляли, що Україна увійшла до списку країн, яким можуть дозволити в'їзд до ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: