Які карантинні обмеження зараз діють у країнах світу

Читать на русском

Україна вже пройшла кілька етапів послаблення карантину: працює транспорт, заклади громадського харчування, салон краси й спортзали. Однак останнього тижня зростання захворюваності на коронавірус б'є антирекорди, наприклад, 26 червня було зафіксовано понад 1,1 тисячі нових випадків. Тепер влада погрожує посилити обмеження. «Слово і діло» пропонує подивитися, які заборони зараз діють в інших країнах.

В Італії, яка кілька місяців тому була епіцентром епідемії коронавірусу в Європі, також почали поетапно пом'якшувати карантин. З 15 червня стартував уже третій етап послаблень: дозволили роботу театрів, кіно, літніх таборів для дітей. Також із 20 червня в країні відновили чемпіонат з футболу. При цьому в транспорті і закритих приміщеннях все одно потрібно носити маски.

У цілому в Італії на коронавірус захворіли 240,4 тисяч осіб, станом на 30 червня нових випадків не було. Однак кілька днів тому спалах вірусу зафіксували в місті Мондрагоне – захворіли 49 осіб. Після кількох сутичок між поліцією і людьми, які не захотіли ізолюватися, до міста відрядили військових.

У Великій Британії на коронавірус захворіли майже 312 тисяч осіб. Із 4 липня влада готується послабити карантин: відкрити ресторани, салони краси, спортзали, кінотеатри, музеї та бібліотеки. Крім того, обов'язкову соціальну дистанцію в два метри хочуть скоротити до одного. Прем'єр Борис Джонсон попередив, що в разі необхідності карантин знову посилять.

Словенія одна з перших в Європі оголосила про завершення епідемії коронавірусу, у країні було лише 1,6 тисячі заражених. Але через появу нових випадків інфікування влада знову запровадила масковий режим у транспорті і приміщеннях, це рішення переглядатимуть що два тижні. Влада Туреччини вирішила боротися з тими, хто порушує масковий режим, – запроваджений штраф у розмірі 130 доларів. Нагадаємо, що з 1 червня в Туреччині зняли обмеження на міжміське сполучення, відкрили ресторани, пляжі, парки, дитячі установи і музеї. З 1 липня в країні готуються приймати туристів.

Бельгія, де кількість хворих становить понад 61 тисячу, з травня почала поетапний вихід із карантину. Найближчим часом, з 1 липня, відкриються басейни, парки розваг, дозволять культурні заходи. Все ще є обов'язковими маска та соціальна дистанція.

Іспанія вже послабила карантин у регіонах, які найбільше постраждали від коронавірусу, але 22 червня змушена була повернути його в муніципалітеті Уеска. Там стався спалах інфекції.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які країни вже відкрили кордони для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: