Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 30 червня – 3 липня

Читать на русском

У народних депутатів стартував передостаній пленарний тиждень третьої сесії. Нагадаємо, що з 20 липня розпочнуться парламентські канікули, які триватимуть до перших чисел вересня. Утім, у фракції «Слуга народу» вже допустили, що Рада і під час канікул може провести кілька засідань. Сьогодні вранці відбулася Погоджувальна рада, що на ній обговорювали – розібралося «Слово і діло».

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков теж сьогодні говорив про можливу необхідність провести на канікулах позачергову сесію: для цього потрібно зібрати 150 підписів нардепів, і протягом трьох днів сесія вже може відбутися.

Центральний законопроект цього тижня – про легалізацію грального бізнесу (друге читання). Нагадаємо, що до нього подали понад 3 тисячі поправок, депутати вже увійшли в його розгляд. Крім того, на порядку денному тижні кілька законопроектів, пов'язаних із медичною реформою, законопроекти щодо врегулювання фінансового сектора, спорту та меценатства. У п'ятницю під час години запитань до уряду нардепи заслухають прем'єра Дениса Шмигаля щодо ситуації з повінню в західних областях України.

В «Опозиційній платформі – За життя» вважають, що Кабінет міністрів потрібно відправити у відставку до парламентських канікул. «Тому що вже зрозуміло, що він не здатний впоратися з цими проблемами. І треба підбирати чиновників, професійних, а не тільки ключовим аргументом при призначенні яких є якесь відношення до шоу-бізнесу», – зазначив Юрій Бойко. Фракція «Батьківщина» заявила, що потрібно терміново внести зміни до держбюджету, щоб виплатити допомогу постраждалим від повені. Також фракція виступає проти законопроекту про гральний бізнес.

«Голос» обурений тим, що Сергія Шкарлета призначили в.о. міністра освіти в обхід парламенту, адже профільний комітет не рекомендував призначати його на цю посаду. Сергій Рахманін також нагадав, що комітет погодив включення до порядку денного питання про відставку Арсена Авакова, але «з незрозумілих причин сам проєкт постанови не розглянув».

У групі «Довіра» заявили, що після масштабних повеней в Україні потрібно терміново провести аудит лісів (вирубка лісів – одна з причин паводків), а також переглянути принцип будівництва автомобільних доріг. «У нас ще з Радянського Союзу є така практика, коли автомобільні дороги проходять поруч із руслами річок, і ці річки стають найбільшою загрозою. Наші сусіди в Європі вже будують гірські дороги не в межах русел річок, і це дозволяє зберегти в часі повеней дороги», – підкреслив Павло Бакунець.

Нагадаємо, прочитати про минулий пленарний тиждень у парламенті можна в нашому матеріалі.

Раніше «Слово і діло» склало топ-10 найбагатших народних обранців, які, незважаючи на свої доходи, отримали компенсацію за житло.

Також ми писали, наскільки продуктивними нардепами стали колишні журналісти і шоумени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: