Рада розпочала розгляд законопроекту про гральний бізнес

Читать на русском
Парламент на засіданні у віторок, 30 червня, розпочав розгляд законопроекту про гральний бізнес у другому читанні. До документу подано 3500 поправок.
РБК-Україна

Парламент на засіданні у віторок, 30 червня, розпочав розгляд законопроекту про гральний бізнес у другому читанні. До документу подано 3500 поправок.

Наразі народні обранці не підтримали жодної поправки до проєкту закону № 2285-д про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор.

Легалізація грального бізнесу: які ризики стоять за «швидкими» доходами до бюджетуВ Україні немає відповідних умов, що могли б забезпечити надходження до бюджету від легалізації грального бізнесу, вважає експерт.

Законопроект, зокрема, передбачає запровадження виключного переліку видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, запровадження системи ліцензування в цій сфері, встановлення вимог до гравців, встановлення вимог до фінансового стану організаторів азартних ігор, встановлення відповідальності за порушення законодавства України в сфері грального бізнесу. Регулювати все планують Комісією щодо розвитку та регулювання азартних ігор (буде в підпорядкуванні Кабінету міністрів). Законопроект передбачає створення в державному бюджеті спеціального Фонду для підтримки медицини, спорту і культури.

Нагадаємо, законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні парламент ухвалив у першому читанні 16 січня цього року.

Після цього до закону подали близько 3500 поправок.

Рада планувала почати розгляд законопроекту про гральний бізнес у другому читанні у п'ятницю, 19 червня. При цьому нардепи заявляли, що розгляд не розтягнеться на кілька днів.

Також Давид Арахамія заявляв, що Верховна рада може ухвалити законопроект про легалізацію грального бізнесу до кінця травня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: