У «Слузі народу» заявили про можливість продовження третьої сесії Ради

Читать на русском
Причиною необхідності схвалювати закони влітку є кількість законопроектів, які не були схвалені через карантин.

Третю сесію Верховної ради можуть продовжити і на канікули.

Про це заявила народний депутат від Слуги народу Олена Мошенець, передає РБК-Україна в понеділок, 29 червня.

За графіком сесія має завершитися 17 липня, тоді парламент офіційно піде на канікули, але в Слузі народу зараз обговорюють можливість роботи влітку.

«Але, можливо, це буде вважатися продовженням роботи. Можливо, буде зміна графіка. Зараз тільки розглядається така можливість», - сказала Мошенець.

За її словами, причиною необхідності схвалювати закони влітку є кількість законопроектів, які не були схвалені через карантин.

Скандали навколо «Слуги народу»: чи будуть політичні наслідки для партіїВисловлювання Третьякової на відміну від першого скандалу матимуть політичні наслідки, хоча вони стосуються відомої проблеми, яка існує в суспільстві, вважає експерт.

«У нашій фракції обговорювалася можливість проведення ще кількох позачергових засідань, щоб розглянути законопроекти, які необхідно схвалити зараз. Говорили про те, що не вистачає робочих днів, варто було б зібратися. Поки що мова йшла про тиждень з 20 по 24 липня. 20-го навряд чи. А 21 - точно може, адже це все-таки символічна дата. Якраз рік парламентських виборів. Тому, можливо, ми зберемо позачергове засідання 21-го числа», - додала депутат.

При цьому заступник голови фракції Євгенія Кравчук пояснила, що законодавча робота парламенту може продовжитися тільки за рішенням всіх фракцій. Крім того, за регламентом необхідно буде скликати окрему позачергову сесію, а не засідання.

«Це повинно бути рішення всіх фракцій, а не окремих депутатів. У разі дуже нагальних питань Верховна рада може зібратися на позачергову сесію на вимогу президента або 150 народних депутатів», - сказала Кравчук, додавши, що в Слузі народу не планують довгих канікул.

«21 липня будемо робити звіт за рік роботи. Крім того, продовжиться робота над законопроектами в рамках робочих груп», - резюмувала Кравчук.

Раніше «слуги народу» розповіли, коли ухвалять закон про референдум.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: