Програма дій уряду: чи підтримає Верховна рада документ із другої спроби

Читать на русском
Микола Спірідоновполітолог

Допрацьована програма дій уряду вже надійшла до Верховної ради. Розглянути її нардепи планують цього тижня 18 червня. У коментарі «Слово і діло» політолог Микола Спірідонов заявив, що навіть якщо парламент ухвалить нову програму дій, це не забезпечить Кабінету міністрів реального імунітету.

«У попередній програмі не було жодної конкретики, там було описано, що вони хочуть зробити, але там не було жодних конкретних цифр. Попередню не можна було назвати програмою дій уряду. Щодо затвердження, практика показує, що якщо треба бути відправити уряд у відставку, то його не врятує і затверджена програма», – зауважив Спірідонов.

Він додав, що якщо парламент затвердить нову програму уряд, це не означатиме, що уряд не змінять впродовж року.

100 днів уряду Шмигаля: як міністри виконують обіцянкиНайбільше обіцянок виконав і провалив прем’єр-міністр. Міністри, які лишилися на посадах від попереднього уряду, були більш ефективними, ніж більшість новачків чи виконувачів обов’язків.

«Верховна рада з великою ймовірністю підтримає нову програму, бо більшість все-таки існує. Але реального імунітету це не дає. Найімовірніше, восени уряд буде кардинально змінюватися», – прокоментував експерт.

Нагадаємо, раніше Рада відправила на доопрацювання програму Кабміну.

12 червня уряд оприлюднив доопрацьовану програму своєї діяльності. У новому проєкті розписані короткострокові й довгострокові пріоритети, а також завдання для кожного міністерства.

Також повідомлялося, що Верховна рада планує схвалити за основу законопроект про всеукраїнський референдум вже 18 червня, у цілому ж документ розраховують ухвалити вже восени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: