В ООН прогнозують скорочення інвестицій у світі на 40%

Читать на русском
В ООН прогнозують скорочення прямих іноземних інвестицій у світі на 40 відсотків. Причина – криза через наслідки пандемії.
Depositphotos

Потік прямих іноземних інвестицій у глобальну економіку у 2020 році скоротиться на 40% порівняно з показником попереднього року.

Такого висновку дійшли аналітики в доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку (UNCTAD) у зв'язку зі шкодою пандемії коронавірусної інфекції, повідомляється на сайті організації.

Іноземні інвестиції: хто і куди вкладав гроші в Україні останні чотири рокиРосійські інвестиції скоротились, але потік офшорних грошей з Кіпру не припинявся. Найбільше інвестори вкладали у фінансовий сектор, торгівлю та нерухомість.

«Криза COVID-19 спричинить різке скорочення потоків прямих іноземних інвестицій (ПІІ). Прогнозується, що скорочення глобальних потоків ПІІ буде до 40 відсотків у 2020 році порівняно з їх обсягом у 2019 році в розмірі 1,54 трильйона доларів США», – йдеться в доповіді.

Згідно з прогнозами це призведе до того, що вперше з 2005 року прямі інвестиції складуть нижче 1 трлн дол. Також згідно з прогнозами у 2021 році ПІІ скоротяться ще на 5-10 відсотків і почнуть відновлення у 2022 році.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що всі інвестиційні закони, які допоможуть Україні залучити інвесторів, вже готові. Президент сподівається, що Рада підтримає всі ініціативи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: