Катар планує інвестувати в українську інфраструктуру

Читать на русском
Катар розгляне низку інвестиційних проєктів, які можуть бути реалізовані в Україні, зокрема в українську інфраструктуру.

Катар розгляне низку інвестиційних проєктів, які можуть бути реалізовані в Україні, зокрема в українську інфраструктуру.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Іноземні інвестиції: хто і куди вкладав гроші в Україні останні чотири рокиРосійські інвестиції скоротились, але потік офшорних грошей з Кіпру не припинявся. Найбільше інвестори вкладали у фінансовий сектор, торгівлю та нерухомість.

Зазначається, що таких домовленостей було досягнуто під час телефонної розмови міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби з колегою із Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассімом Аль Тані.

Так, відповідно до них, Дмитро Кулеба запевнив у готовності до співпраці у сферах інвестицій, торгівлі, економіки, енергетики та продовольчої безпеки.

Співрозмовники домовилися, що Катар розгляне низку інвестиційних проєктів, які можуть бути реалізовані в Україні. Йдеться, насамперед, про інвестиції в українську інфраструктуру: мости, дороги, залізниці, аеропорти та ін.

Зважаючи на роль України як гаранта світової продовольчої безпеки, глави зовнішньополітичних відомств обговорили експорт української сільськогосподарської продукції до Катару. Глава МЗС України запевнив катарського колегу, що Україна може забезпечити потреби Катару в агропродукції.

Співрозмовники також погодилися докладати спільних зусиль для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Раніше Катар запропонував Україні гуманітарну медичну допомогу.

Нагадаємо, приріст прямих інвестицій в Україну прискорився.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: