У 30 країнах Євросоюзу сталися нові спалахи коронавірусу

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована зростанням захворюваності на COVID-19 в Європейському регіоні.
flickr.com who europe

Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована зростанням захворюваності на COVID-19 в Європейському регіоні. Останніми тижнями спалахи коронавірусу відбулися в 30 країнах Європи.

Про це повідомляє BBC.

За словами директора регіонального бюро ВООЗ в Європі Ханса Клюге, в 11 країнах, включаючи Україну, прискорена передача вірусу привела до «значного відродження» епідемії.

Скільки українців згодні вакцинуватися від коронавірусу – опитуванняМенше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу . Найбільший відсоток серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток не готових - серед тих, хто взагалі не боїться.

«У 30 країнах Європи за останні два тижні збільшилася кількість нових випадків. У 11 з цих країн прискорена передача привела до дуже значного відродження, яке, якщо його не зупинити, знову поставить системи охорони здоров'я на межу», - заявив Клюге.

Такими країнами ВООЗ вважає Вірменію, Швецію, Молдову, Північну Македонію, Азербайджан, Казахстан, Албанію, Боснію і Герцеговину, Киргизстан, Косово та Україну.

На думку Клюге, Польща, Німеччина, Іспанія та Ізраїль швидко відреагували на спалахи коронавірусу і взяли ситуацію під контроль.

Водночас, ВООЗ прогнозує спад захворюваності в більшості озвучених країн до кінця літа.

«Але ми дійсно маємо підготуватися до осені, коли COVID-19 може зіштовхнутися з сезонним грипом, пневмонією та іншими захворюваннями, тому що в кінцевому підсумку вірус все ще активно циркулює серед людей, і поки що немає жодного ефективного лікування, ніякої ефективної вакцини», - резюмував Клюге.

Нагадаємо, в ОПУ допустили пік коронавірусу в Україні в середині літа.

Також відзначимо, в Україні число медиків з коронавірусом зросло до 6 346.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: