ПАРЄ скасувала літню сесію через пандемію коронавірусу

Читать на русском
Літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи скасована через ситуацію з пандемією коронавірусу.
facebook.com/yevheniya.khudzik

Літня сесія Парламентської асамблеї Ради Європи скасована через ситуацію з пандемією коронавірусу.

Про це заявив віце-спікер ПАРЄ Петро Толстой в Facebook у четвер, 25 червня.

Засідання бюро ПАРЄ пройшло в онлайн-режимі. Уже у квітні стало зрозуміло, що сесію перенесуть на більш пізню дату, а «в результаті проводитися вона не буде».

За словами Толстого, такі засідання Бюро і Постійної комісії вже в очному форматі пройдуть в Греції у вересні, мова піде про підготовку осінньої сесії Асамблеї, наміченої на початок жовтня.

«Зараз, приймаючи рішення про проведення чергової сесії в Страсбурзі, доводиться враховувати цілу низку факторів. Нагадаю, що у Франції на цей час діють правила соціального дистанціювання - не менше півтора метрів. ПАРЄ - це структура Ради Європи, міжнародної організації, яка, в принципі, може розробити свої норми, але при цьому вони не можуть суперечити вимогам, чинним у Франції. Головне в будь-якому випадку - це безпека людей», - написав Толстой.

При цьому керівництво ПАРЄ вивчало можливість розсадження депутатів у залі з дотриманням всіх вимог. Можливо, соціальну дистанцію замінять на обов'язкове носіння масок. Крім того, в Бюро врахували складності при поїздках між країнами Шенгенської зони і державами, що не входять в неї.

«Неможливість навіть однієї делегації приїхати на сесію через закриті кордони у зв'язку з епідеміологічною ситуацією є дискримінацією і суперечить статуту Ради Європи», - резюмував віце-президент Асамблеї.

Як відомо, весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, запланована на 20-24 квітня, була також скасована у зв'язку з коронавірусом.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала проєкт резолюції «COVID-19», у якому йдеться про порушення прав людини під приводом боротьби із пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: