Скільки українців згодні вакцинуватися від коронавірусу – опитування

Читать на русском

Менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу . Найбільший відсоток серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток не готових - серед тих, хто взагалі не боїться.
Фото - «Слово і діло».

У середині червня 2020 року були готові скористатися безкоштовною вакциною від коронавірусу 41% опитаних українців (25% точно і 16% скоріше за все). При цьому не робили б вакцинації 49% респондентів (37% точно і 12% скоріше всього).

Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.

Згідно з даними опитування, кількість українців, які дуже бояться захворювання коронавірусом порівняно з початком квітня скоротилося вдвічі - до 21% з 40%. Кількість тих, хто швидше побоюється такої можливості, залишається стабільним і становить 26%.

Стабільним залишається і відсоток тих, хто скоріше не боїться можливості захворіти COVID-19 (15%). Крім того, з початку червня відзначається істотне збільшення числа тих, хто взагалі не боїться захворіти коронавірусом (20% у червні проти 8% у квітні).

Опитування проводилося в період з 10 по 16 червня 2020 рік серед 1009 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування - CATI-опитування (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) ролінгового формату. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 3,7%.

Нагадаємо, в Україні 25 червня зафіксовано вже 40 008 випадків коронавірусу. За добу було поставлено новий антирекорд - 994 нових хворих.

Раніше повідомлялося, що в Україні почалися епідеміологні розслідування смерті лікарів, які працювали з хворими на COVID-19. Це необхідно для призначення страхових виплат їхнім сім'ям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: