Паводки на заході України: всього евакуйовано понад 800 осіб

Читать на русском
Паводки на заході України. Рятувальники евакуювали 841 людину з постраждалих від повеней областей.
dsns.gov.ua

На заході України через стихійні повені рятувальники евакуювали 841 людину з постраждалих областей. Майже дві третини евакуйованих - з Прикарпаття.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України в четвер, 25 червня.

У Держлісагентстві назвали причини паводків у КарпатахПовені в Карпатах не пов'язані з вирубкою лісу. У Держлісагентстві назвали причини паводків.

Зокрема, в Івано-Франківській області рятувальники евакуювали із зони підтоплення 548 осіб, а також надали допомогу з буксування із зони затоплення шести транспортних засобів, в яких перебували 11 осіб. Врятовано з підтоплених житлових будинків 286 осіб.

В області залишаються підтопленими 9 157 будинків, вісім фельдшерсько-акушерських пунктів. Розчищено сім ділянок автомобільних доріг від зсуву протяжністю близько 65 м (залишилося зруйнованими - 116 км і пошкодженими - 487 км).

У Чернівецькій області відселили до родичів і до спеціально визначених місць 136 осіб, із них 42 дитини. Врятовано з підтоплених житлових будинків 69 осіб, з них 17 дітей.

У Львівській області ДСНС врятувала 3 людини, перевезено 213 осіб, з них 21 дитина. Також відбуксували 48 машин.

У Тернопільській області на території Монастириського району внаслідок підняття рівня води в річці Дністер підтоплені 37 будинків і 27 дворів у двох населених пунктах (с. Коропець, с. Вістря). Було відселено 157 осіб.

У Закарпатській області нових підтоплень немає. Проїзд транспортних засобів забезпечений. Однак пошкоджено 40 м дороги державного значення Н-09 Мукачево-Рогатин, додали в ДСНС.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що рівень води на Буковині і на Прикарпатті знижується.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: