Кабмін розробив план ліквідації наслідків паводків

Читать на русском
У середу, 24 червня, на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було схвалено комплекс невідкладних заходів щодо подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України.
Фото: twitter.com/AvakovArsen

У середу, 24 червня, на засіданні Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було схвалено комплекс невідкладних заходів щодо подолання наслідків стихійного лиха у західних областях України.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Учасники засідання заслухали доповіді про ситуацію в постраждалих від повеней областях і масштаби завданих збитків.

За прогнозами Укргідрометцентру, паводкова ситуація в західному регіоні має стабілізуватися до кінця тижня. Зараз у всіх регіонах опади поступово припиняються. Проте, ще можливе істотне підвищення води у водоймах регіону, зокрема в річці Дністер.

Серед вжитих заходів з подолання наслідків стихії:

  • постійний моніторинг гідрологічної ситуації на річках регіону з метою своєчасного вжиття заходів;

  • організація всебічного життєзабезпечення постраждалого та евакуйованого населення;

  • нагляд за санітарно-епідеміологічною ситуацією, щоб не допустити спалахів інфекційних захворювань через забруднення криниць.

Крім того, до 1 липня має бути організовано обстеження зруйнованих і пошкоджених будівель і дорожньої інфраструктури для встановлення розмірів завданих збитків та визначення обсягів коштів, необхідних для їхнього відновлення; постраждале населення має отримати фінансову допомогу від держави.

МВС має організувати охорону об'єктів критичної інфраструктури, будівель і майна населення, евакуйовано з небезпечних територій.

У четвер, 25 червня, відбудеться позачергове засідання уряду, на якому буде розглянуто питання ліквідації наслідків негоди, зокрема планують виділити кошти на ліквідацію наслідків стихії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: