У Вінницькій області почалися підтоплення, оголошено штормове попередження

Читать на русском
У Вінницькій області почалися підтоплення у зв'язку з підвищенням рівня річки Дністер. Синоптики оголосили штормове попередження.
davr.gov.ua

У Вінницькій області почалися підтоплення у зв'язку з підвищенням рівня річки Дністер. Синоптики оголосили штормове попередження.

Про це повідомили в пресслужбі Укргідрометцентру.

Як відзначили синоптики, було ухвалене рішення підвищити середньодобовий скид із Дністровської ГЕС.

«При цьому рівень води Дністра в створі посту Могилів-Подільський може піднятися до небезпечних відміток початкового затоплення водами р. Дністер прирічкових ділянок і окремих об'єктів у районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль та окремих населених пунктів у Вінницькій області, прилеглих до русла річки», - йдеться в повідомленні.

При цьому в Ямпільській районній державній адміністрації повідомили, що станом на 16:00 рівень води в річці Дністер становить 4,65 метри.

«Частково підтоплені присадибні ділянки в селах Михайлівка, Велика Кісниця, Цекинівка і в місті Ямполі. Доводимо до вашого відома, що при висоті рівня води в Дністрі 5,6 м від нульового рівня можливе підтоплення будівель», - повідомили в РДА.

Відзначимо, в західних областях України останні дні спостерігаються масштабні повені. Від паводків вже постраждали Львівська, Закарпатська, Чернівецька, Івано-Франківська і Тернопільська області. Жертвами негоди стали вже троє людей.

Нагадаємо, в Яремчі через негоду зруйнований водопровід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: