ВАКС призначив засідання в справі екснардепа Іщенка та ресторатора Бейліна

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив підготовче засідання в справі про заволодіння коштами УЗ, до чого нібито причетний ексчлен парламенту.
адвокат Олександр Лисак та Валерій Іщенкофото: «Слово і діло», Олег Новіков

Вищий антикорупційний суд призначив на 10 липня підготовче засідання в справі за обвинуваченням колишнього народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Валерія Іщенка, його ексрадника та колишнього позаштатного радника глави Адміністрації президента України Бориса Ложкіна, ресторатора Михайла Бейліна.

Таке рішення 19 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, у 2015 році бізнесмен Олексій Біленький звернувся до чинного на той час нардепа Іщенка з проханням у сприянні організації схеми постачання метизної продукції до «Укрзалізниці» за вдвічі завищеними цінами. Той погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв'язками. Водночас помічник Іщенка також долучається до вчинення злочину – виконує доручення нардепа щодо фінансів та консультує інших учасників схеми.

Сам Іщенко звернувся до Бейліна, аби він здійснив вплив на службових осіб ДП «Укрзалізничпостач». Службовці ДП мали забезпечити перемогу на торгах та укладення договору постачання метизної продукції за бажаною для учасників злочинною ціною. За результатами службові особи «УЗ» допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти в конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той час майже вдвічі перевищували середньоринкові. Внаслідок цього, за версією слідства, УЗ було завдано майнової шкоди в розмірі понад 20 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування цієї справи. Нещодавно суд скоротив обов'язки екснардепа Іщенка, а також продовжив обов'язки Бейліна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: