Рішення про відновлення навчання в школах з 1 вересня поки немає – Мандзій

Читать на русском
Навчання в школах з 1 вересня. Остаточного рішення, чи підуть діти в школу, на сьогоднішній день ще немає.

У Кабінеті міністрів ще не ухвалили рішення про відновлення навчального процесу в українських школах з 1 вересня у звичному режимі, а не у форматі онлайн-уроків.

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 23 червня.

Скасування ЗНО: як закон вплине на вступну кампаніюКількість абітурієнтів через скасування обов'язкового ЗНО у 2020 році не знизиться, вважає експерт.

За її словами, чи підуть діти в школу 1 вересня – питання залишається відкритим.

«Усередині Кабміну немає такого рішення. Поки що адаптивний карантин продовжено до 31 липня. Як буде розвиватися епідемічна ситуація, важко судити. Безперечно, я за те, щоб діти повернулися до школи. Але щоб умови навчання в школі були безпечними. Тому зараз ми готуємося до проведення ЗНО та вступної кампанії. Наше основне завдання – це збереження здоров'я учасників навчально-виховного процесу», - сказала Мандзій.

Міністр також уточнила, що в новому навчальному році елементи онлайн-освіти залишаться, однак не замінять його повністю.

«Я хочу трохи спростувати фейк. У коментарі одному з телеканалів я сказала про те, що навчання вже буде з використанням тих інструментів і технологій, якими оволоділи вчителі. Але це не означає, що з 1 вересня ми перейдемо на дистанційне навчання. Живого спілкування ніхто не скасовував. У тому й суть школи», - додала глава МОН.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Держкомісія дозволила проведення ЗНО-2020 з 25 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: