Негода на Буковині: затопило автодороги і домогосподарства

Читать на русском
У Чернівецькій області після сильних злив затопило кілька сіл. Про це повідомляє пресслужба ДСНС регіону.
Фото - ДСНС.

У Чернівецькій області після сильних злив затопило кілька сіл. Про це повідомляє пресслужба ДСНС регіону.

У селі Петраші Путильського району внаслідок опадів стався різкий підйом рівня води в річці Черемош, що призвело до виходу води з русла річки на автодорогу регіонального значення, протяжність підтопленої автодороги становить близько 200 м.

Також в селі Дихтинець стався підмив дорожнього покриття на автодорозі територіального значення.

Через негоду підтопило будівлі в селах Розтоки, Дихтинець, Ізюма, Мариничі (підтоплено 24 житлових будинки, 66 господарських будівель, 101 присадибна ділянка, 69 підвалів будинків).

Також річка Черемош піднялася в межах села Слобода Банилів Вижницького району, що призвело до виходу води на ділянку приватного домогосподарства, землі запасу селищної ради, три присадибних земельних ділянки.

А через паводок на річці Прут стався вихід води на низько розташовану заплаву і частково на автодорогу сполученням між населеними пунктами Маршинці Новоселицького району і Лунка Герцаївського району. У зв'язку з цим було закрито рух через тимчасовий технологічний міст в селі Лунка Герцаївського району.

Нагадаємо, сильні дожі на Прикарпатті з 12 до 14 червня пошкодили 12 мостів, розмили майже 60 км доріг, зруйнували близько 10 км берегоукріплень і підтопили близько сотні житлових будинків.

Також ми писали, що в Карпатах застрягли туристи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: