Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр розвитку громад та територій України

Чернишов запевнив, що уряд робитиме все можливе для більшої соціальної підтримки населення в умовах карантину

26 березня 2020 року міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов запевнив, що уряд робитиме все можливе для більшої соціальної підтримки населення в умовах карантину.
Виконано
Сказано 26 березня 2020 р.

Джерело

  • https://www.minregion.gov.ua/press/news/ministr-rozvytku-gromad-ta-terytorij-ukrayiny-oleksij-chernyshov-pro-nadzvychajnu-sytuacziyu-karantyn-ta-sferu-zhkg/
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-pidvishchennya-pensijnih-viplat-i-nadannya-socialnoyi-pidtrimki-okremim-kategoriyam-naselennya-u-2020-roci-i010420-251

Результат

1 квітня 2020 року уряд ухвалив постанову № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році». Документ передбачає: щомісячну виплату у розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80-річного віку, у яких розмір пенсійної виплати не перевищує 9205 гривень; одноразову допомогу у розмірі 1000 гривень для пенсіонерів, в яких пенсія не перевищує 5 тисяч гривень; оплату в квітні одноразової грошової допомоги у сумі 1000 гривень окремим категоріям населення (деяким пенсіонерам та одержувачам державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю). Рада вже ухвалила необхідні зміни до бюджету. Президент підписав відповідний закон.

22 квітня уряд ухвалив постанову «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми». Рішенням уряду запроваджено виплату допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували єдиний соціальний внесок, на період карантину та на один місяць після дати його відміни. Вона надаватиметься на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму.

У квітні-травні вже здійснювалися перші виплати. З травня було запущено індексацію пенсій.

Враховуючи вищезазначену інформацію, обіцянка отримала статус «виконано».