Справа Херсонської ТЕЦ: ВАКС оштрафував свідка

Читать на русском
Антикорупційний суд наклав грошове стягнення на свідка, який працює бухгалтером у приватній компанії-фігуранта справи.
Херсонська ТЕЦ

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на свідка-бухгалтера фірми «Квадро-Фінанс», яку мали допитати у межах справи за обвинуваченням колишнього генерального директора ПАТ «Херсонська ТЕЦ» Богдана Педченка у нанесенні збитків підприємству.

Таке рішення 2 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка заявив клопотання про привід двох свідків, одним із яких є бухгалтер фірми «Квадро-Фінанс». Своє клопотання він мотивував тим, що вказані свідки, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення судового засідання, без поважних причин не з'явилися до суду.

Захисники Педченка проти задоволення клопотання заперечували, посилаючись на поважність причин неявки зазначених осіб. Вивчивши клопотання, судді задовольнили його частково. Так, вони визнали причини неявки бухгалтера приватної фірми неповажними, а також наклав на неї 2102 грн грошового стягнення. Однак суд відмовив прокурору у приводі цих свідків до суду.

За версією слідства, службові особи Херсонської ТЕЦ уклали зі службовими особами ТОВ «Квадро-Фінанс» договір про надання безпроцентної поворотної позики. Цей договір був підписаний без відповідного погодження Фонду держмайна та всупереч вимогам постанови Кабінету міністрів України щодо обмеження витрат підприємства і заборони здійснення витрат на будь-яку допомогу до затвердження фінансового плану. Відповідно до умов вказаного документу службовими особами ПАТ «Херсонська ТЕЦ» перераховано кошти у розмірі 8,785 млн гривень на рахунок ТОВ «Квадро-Фінанс», які не повернули підприємству.

Нагадаємо, Херсонський суд передав справу Херсонської ТЕЦ до ВАКС. Також НАБУ проводило обшук на Новояворівській ТЕЦ у справі про ухилення від податків. Раніше суд повернув САП обвинувальний акт стосовно екс-ліквідатора Одеської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: