Зеленський пообіцяв оплатити штраф за порушення карантину в Хмельницькому

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що оплатить повну суму штрафу за порушення правил карантину в кафе в Хмельницькому.
apimages.com

Президент України Володимир Зеленський оплатить штраф за порушення правил карантину під час відвідування кафе в Хмельницькому незалежно від того, яке рішення щодо нього оголосить суд.

Про це повідомили в пресслужбі ОПУ в понеділок, 22 червня.

«Як громадянин України відчуваю свою відповідальність за порушення карантину в Хмельницькому. Добровільно сплачу на рахунок закладу харчування суму, яка співвідносна з сумою штрафу. Водночас у разі винесення судом рішення про притягнення мене до адміністративної відповідальності виконаю його, як це передбачено законом України», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 19 червня Хмельницький міськрайонний суд оштрафував керівника ОПУ Андрія Єрмака, його заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, а також інших громадян, які разом із президентом Володимиром Зеленським пили каву в кафе під час карантину.

Усі вони сплатять по 17 тисяч гривень штрафу і по 420 грн судового збору.

Водночас Хмельницький суд призупинив провадження щодо президента Володимира Зеленського і звернувся до Верховного суду з проханням розтлумачити, чи може бути глава держави притягнутий до адміністративної відповідальності, будучи недоторканним згідно з Конституцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: