Суд призупинив провадження стосовно Зеленського за порушення карантину

Читать на русском
Хмельницький міський районний суд призупинив провадження щодо президента України Володимира Зеленського.

Хмельницький міський районний суд призупинив провадження стосовно президента України Володимира Зеленського за порушення карантину і звернувся до Верховного суду із проханням розтлумачити, чи може бути глава держави притягнутий до адміністративної відповідальності, адже він є недоторканою особою згідно з Конституцією.

Таке рішення оголосив суддя Андрій Місінкевич у п’ятницю, 19 червня.

Українцям нарахували 4,5 млн грн штрафів за порушення карантинуУкраїнські суди винесли рішення про стягнення штрафів за порушення карантину на суму 4,5 млн гривень.

Нагадаємо, 3 червня президент Володимир Зеленський під час візиту до Хмельницького відвідав одну з місцевих кав’ярень. Попри карантинні обмеження, згідно з якими клієнти можуть переубвати лише за столиками на літньому майданчику, президент та його оточення пили каву всередині приміщення.

Пізніше було складено адміністративний протокол, згідно з яким главі державі можуть виписати штраф від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

Крім президента, адміністративні протоколи було також складено на керівника ОПУ Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, голову Хмельницької ОДА Дмитра Габінета, мера міста Олександра Сімчишина і господаря закладу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: