Кава під час карантину: суд оштрафував супутників Зеленського

Читать на русском
Кава в Хмельницькому під час карантину. Кожного з компанії президента Володимира Зеленського суд оштрафував на 17 тисяч гривень.
Фото: Telegram-канал ОПУ

Хмельницький міський районний суд оштрафував голову ОПУ Андрія Єрмака, його заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, а також інших громадян, які разом з президентом Володимиром Зеленським пили каву в кафе під час карантину.

Про це повідомила пресслужба Хмельницького міськрайонного суду в п'ятницю, 19 червня.

Суд встановив, що ввечері 3 червня глава Офісу президента Андрій Єрмак, його перший заступник Сергій Трофімов, головний санлікар Віктор Ляшко, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, мер Хмельницького Олександр Симчишин і приватний підприємець Андрій Мельниченко перебували в одному з кафе в Хмельницькому без захисних масок.

«Таким чином, громадяни порушили правила карантину людей, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року №211, зі змінами і доповненнями постановою КМУ №392 від 20.05.2020 року, чим вчинили адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено за ст. 44-3 КУпАП», - повідомили в суді.

Кожного з вищевказаних (крім Зеленського), суд визнав винним і оштрафував на 17 тисяч гривень. Також з порушників стягнуто по 420 грн судового збору.

У суді зазначили, що постанова може бути оскаржена в апеляції протягом 10 днів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Хмельницький міськрайонний суд призупинив провадження щодо президента Володимира Зеленського за порушення карантину і звернувся до Верховного суду з проханням розтлумачити, чи може бути глава держави притягнутий до адміністративної відповідальності, будучи недоторканним згідно з Конституцією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: