Ситуація на Донбасі: 10 обстрілів, є поранений

Читать на русском
У результаті ворожих обстрілів на Донбасі один український військовослужбовець отримав поранення. Збройні формування Російської Федерації вже десять раз порушили режим припинення вогню.
flickr.com/ministryofdefenceua

У результаті ворожих обстрілів на Донбасі один український військовослужбовець отримав поранення. Збройні формування Російської Федерації вже десять раз порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил.

Проросійські бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових із заборонених до розміщення на лінії зіткнення артилерійських систем калібру 122 мм, 120-ти і 82 мм мінометів, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Карта ООС: ситуація на сході України на 22 червняСитуація на сході країни станом на 22 червня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ обстріли були зафіксовані поблизу населеного пункту Попасна, поблизу Голубовського, по населеному пункту Хутір Вольний, недалеко від Орехово, у Новотошківському, а також поблизу Новозванівки.

Крім того, бойовики обстріляли позиції недалеко від Широкино з протитанкових ракетних комплексів калібру 152 мм «Корнет».

«Ракета потрапила у верхню частину щогли зі стаціонарною спостережною камерою СММ ОБСЄ і вивела з ладу обладнання. Постраждалих серед цивільного населення, на щастя, немає», - йдеться в повідомленні.

На ділянках розведення сил сьогодні зберігається тиша.

Раніше в ОБСЄ заявили про півсотні цивільних жертв в Донбасі з початку року.

Також нагадаємо, МЗС вимагає посилити санкції проти РФ за новий «референдум» на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: