Програма дій уряду відхилена вдруге: чи чекати на відставку Кабміну

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт
Віталій Баладиректор Агентства моделювання ситуацій

У четвер, 18 червня, Верховна рада заслухала звіт прем'єра Дениса Шмигаля про доопрацьовану програму дій уряду. Документ підтримали лише 207 нардепів. Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала сказав у коментарі «Слово і діло», що відставки уряду чекати рано. Проте політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко припустив, що уряд таки восени змінять та політично звинуватять у всіх негативних наслідках кризи.

«Вірогідно, те, що програму не підтримали, цілком закономірно, тому що не було команди президента голосувати, а фракція визначалася самостійно. Це свідчить про те, що не хочуть давати уряду імунітет та, найімовірніше, його замінять восени. Водночас у влади є прорахунки, щоб у всіх невдачах звинуватити уряд», – зауважив Мусієнко.

Шмигаль відреагував на провал голосування за програму урядуКабмін продовжить виконувати встановлені завдання незважаючи на провалене голосування у Верховный раді за програму діяльності уряду.

Віталій Бала пояснив, що причин для відставки уряду немає.

«Зараз немає сенсу змінювати міністрів, хоча, безумовно, деякі речі, які робить уряд, є дуже шкідливими для майбутнього України. Наприклад, меморандум, який підписали щодо відновлюваної енергетики, та багато іншого. Але те, що депутати не підтримали свій уряд, вдруге означає, що в монобільшості серйозні проблеми», – резюмував політолог.

Як відомо, те, що ВР не підтримала програму, означає, що Кабмін не отримав імунітет на рік.

Раніше комітет Ради не став рекомендувати доопрацьовану програму Кабміну.

Нагадаємо, Рада відправила на доопрацювання програму дій Кабміну.

Протягом тижня уряд опублікував доопрацьовану програму своєї діяльності, в якій розписані пріоритети й завдання для кожного міністерства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: