Рада впродовж тижня проголосувала 35 законопроектів

Читать на русском

Народні депутати плідно попрацювали цього тижня: було ухвалено 11 постанов і 35 законопроектів. «Слово і діло» докладно розписало підсумки роботи парламенту за пленарний тиждень.

Серед ухвалених постанов – про призначення Романа Абрамовського міністром екології, про дострокове припинення повноважень депутата Ольги Бєлькової, про відзначення 150-річчя від Дня народження Василя Стефаника.

Із 35 проголосованих законопроектів 15 ухвалили в першому читанні і 20 – в другому. У першому читанні, зокрема, ухвалили президентський законопроект про референдум, про ветеринарну медицину й благополуччя тварин, про вдосконалення порядку призначення та звільнення членів Кабінету міністрів, про електронні комунікації.

У цілому нардепи схвалили зміни до Земельного та Господарського кодексів, зміни до Держбюджету-2020 (дозволяють спрямувати кошти з Фонду боротьби з коронавірусом на будівництво і ремонт доріг, а також на закупівлю обладнання для лікарень), законопроект, який скасовує обов'язкове проходження ЗНО у 2020 році.

Відзначимо, що з 9 до 19 червня в парламенті зареєстрували 28 постанов і 81 законопроект (з них 6 альтернативних і 8 ратифікацій). Також за цей період президент Володимир Зеленський підписав три закони.

Нагадаємо, докладніше прочитати про тиждень у парламенті можна в нашому матеріалі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: