Суд зняв електронний браслет з директора лісгоспу

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження обов'язків підозрюваному службовцю.
Віктор Сиса

Суд продовжив до 31 січня дію обов'язків директора державного Гутянського лісового господарства Віктора Сиси, якого НАБУ і САП підозрюють у дачі хабара детективу за закриття справи лісгоспу, але зняв з нього електронний браслет.

Таке рішення 27 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Сису затримали за підозрою у пропозиції хабара детективу НАБУ. За версією слідства, він пропонував ці гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо протиправного відчуження значних обсягів деревини Гутянським лісгоспом. Цю справу НАБУ теж розслідує.

Пізніше Сису взяли під варту з альтернативою застави. Ці гроші за нього внесли і підозрюваний вийшов із СІЗО. Після чого на Сису поклали низку обов'язків: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково. Суд зняв браслет, оскільки слідством не надано доказів ризику перешкоджання збоку Сиси розслідуванню, зокрема, переховуватися від правоохоронців або суду. Також, як встановив суд, підозрюваному необхідно відвідувати медичні установи, розташовані за межами місця його проживання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: