У парламенті спрогнозували вартість референдуму

Читать на русском
У Верховній раді повідомили, що проведення всеукраїнського референдуму може коштувати як 100 млн грн так і 12 млрд грн.

У Верховній раді повідомили, у скільки орієнтовно може обійтися проведення всеукраїнського референдуму.

Зокрема, під час брифінгу після засідання ВР 18 червня перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук заявив, що проведення референдуму може коштувати 12 млрд грн, пише «Укрінформ».

Рада ухвалила в першому читанні законопроект про референдум: як голосували нардепиПрезидентський законопроект про референдум у першому читанні підтримали 252 нардепи, в основному слуги народу.

«Скільки буде коштувати проведення референдуму, ми зараз не можемо сказати. Але ми знаємо, що середня вартість одного процесу виборів, які за структурою своєї близькі до рефередуму, становить орієнтовно 12 млрд грн. І ми повинні розуміти, що будь-який референдум не є дешевим завданням, тому, формуючи питання на референдум і визначаючи їх важливість, також потрібно всім бути відповідальними за те, чи готові ми витрати такі кошти на з'ясування якогось питання», - зазначив Стефанчук.

У той же час заступник голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що проведення одного референдуму може обійтися державі майже в 100 млн грн., пише УНН.

«Сама вартість одного референдуму, як говорив автор законопроекту, близько 100 млн грн. В принципі, в порівнянні з організацією виборчого процесу це набагато менше», - сказала Кравчук.

Нагадаємо, сьогодні, 18 червня, Рада ухвалила за основу президентський законопроект про всеукраїнський референдум. У другому читанні прийняття закону очікується восени.

«Слово і діло» розібралося, що передбачає законопроект Зеленського про референдум.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: